24 Отворено – Дали правдата е достижна со новиот законски предлог?
„Нема правда – нема мир“ беше слоганот на Шарената револуција, и под кој маршираа, и осудени, и адвокати, и политичари, барајќи правда во земјата означена како заробена држава. Четири години подоцна, дали правдата е достижна или новиот законски предлог за кој веќе се одржа една јавна расправа, ќе може нешто да помести. Дали овој предлог закон може да постави нови граници во правниот систем кои ќе значат поддршка и равда за правосудството?

Гости беа адвокатот Звонко Давидовиќ, пратеникот Павле Трајанов и Александар Диневски една од жртвите на системот.

24 Отворено