Пет пожари во кумановско – Во ЦентарИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

 Пет пожари регистрира Регионалниот центар за управување со кризи Куманово на подрачјето на Куманово и Липково, информираа денеска од РЦУК. Во попладневните и ноќните часови гореле стрништа, сува трева, грмушки. Пожарникарите од ТППЕ Куманово, гаселе пожари во Четирце по 18:30 часот и во Љубодраг.

Пожарникарите интервенирале и помеѓу селата Тромеѓа и Клечовце на опожарена сува трева, грмушки во околината имало и куќи. Пожарот е изгаснат во учество по 21:30 часот, соопшти РЦУК Куманово.

И во месноста „Ристови трла“ горело стрниште како и на патот кон Свети Николе во близина на село Павлешенце.

Пожарникарите до раните утрински часови гаселе пожар и во Слупчане, општина Липково. 

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×