Зинедин Зидан по средбата со Валјадолид призна дека Азар е многу вознемирен во овој моментИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Реал Мадрид во текот на вчерашниот ден славеше минимална победа против Реал Валјадолид со 1:0.

Пред натпреварот беше соопштено дека Еден Азар ќе пропушти неколку средби поради мускулна повреда, а по средбата Зидан даде повеќе инфомрации за состојбата на белгискиот фудбалер.

– Не можам да ви кажам колку долго ќе биде отсутен, доби удар на тренингот пред натпреварот. Изгледаше како ситна мускулна повреда, но на крај испадна дека е повеќе од тоа.

– Тој е надвор веќе одреден период. Не верувам дека оваа повреда ќе го оддалечи долго, но не можам да ви кажам колку долго. Тој е многу вознемирен во овој момент затоа што се беше во ред до сега.

– Еден не е среќен, но треба да знае дека ова не е нешто големо. Заедно треба лесно да го поминеме овој период. Прашање на време е кога ќе се врати, сигурен сум, -изјави Зидан.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×