24 Тренд анализа – Кој и зошто ја остави државата без основната статистичка операција?

355
Published on 09/15/2020 by

16 години пописот заработен во канџите на политиката… Кој и зошто ја остави државата без основната статистичка операција? Двоецот Груевски – Ахмети под истрага на СЈО, во 2011- та , го започнале, па го стопирале пописот во личен договор… Во 2020 – та година – попис – без етничко пребројување на населението.. Која е целата? Миграции, етникуми, економија, демографија – дали паѓаат во вода сите показатели без попис?
Апостол Симоски, директор на Заводот за статистика, Дончо Герасимовски, еден од поранешните директори на Заводот за статистика и Имер Селмани, екс висок владин функционери и аналитичар.

Add your comment