Интервју со Самоил Жбогар, амбасадор на ЕУ во земјава.

298
Published on 09/15/2020 by

Македонија во предвечерието на новиот извештај за напредокот кон ЕУ – ќе добие ли земјава чиста препорака? Колку Законот за јазици и „нецивилизираната дебата“ за него ја загрози оценката на Брисел? Колку оптимизмот на Владата за датум за старт на преговорите е реален? Ја оправда ли Владата поддршката за реформите која ја доби од Брисел или пак коалициските приоритети како Законот за јазици повторно ја ставаат Македонија на негативната мапа? Колку со евентуално решение на спорот, бриселските лидери ќе замижат пред испорачувањето на реформите? Ќе се вклучи ли Европа посуштински во спорот со името?
Интервју со Самоил Жбогар, амбасадор на ЕУ во Македонија

Add your comment