Category: 360 Stepeni

360 degrees season 9, show 24 (in-depth)

Broadcasted on December 05, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание донесуваме: – Додека главна тема во главниот град е кавгата меѓу градоначалничката и приватните превозници, го тестиравме јавниот транспорт во Тетово и во Прилеп: Во Тетово возачот на автобусот не можеше да застане речиси на ниедна од обележаните постојки бидејќи тие […]

Read More

360 degrees season 9, show 23

Broadcasted on December 02, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание дебатираме на тема – толеранција или нетолеранција кон различните од нас. Утре е 3 декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост. Се одбележува со цел да се крене јавната свест за потребната од инклузија на овие лица во опшстествата и […]

Read More

360 degrees season 9, show 22 (in-depth)

Broadcasted on November 28, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22:00. Во ова издание: – Наплив од реакции по сторијата за (не)ефикасноста на државната пошта – ни пишуваа граѓани, се покрена Владата, а темата заврши и на пратенички прашања: Има ли и кој е планот за Пошта на Северна Македонија; – Зошто помпезно најавената фабриката […]

Read More

360 degrees season 9, show 21

Broadcasted on November 25, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. ВМРО-ДПМНЕ од последната седница на Централниот комитет во Прилеп излезе со две барања – организирање предвремени парламентарни избори најдоцна до пролетта 2023 година и усвојување на партиските предлози во делот на економијата и стандардот на граѓаните. Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, го прашуваме како планираат […]

Read More

360 degrees season 9, show 20 (in-depth)

Broadcasted on November 21, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание: – Една година по несреќата на автобусот на „Беса транс“ во Бугарија во која загинаа 45-мина: Истрагата на бугарското обвинителство не е формално завршена, но вината ја лоцира кај возачот; адвокати на семејства на загинатите велат дека не смеат да се […]

Read More

360 degrees season 9, show 19

Broadcasted on November 18, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Изборот на Ислам Абази за шеф на обвинителството за гонење организиран криминал и корупција и реакциите што не запираат, се тема на ова издание на „360 степени“. Новиот бран реакции денеска дојде од неколку дипломатски претставништва кои на оваа тема придаваат големо значење. Новата […]

Read More

360 degrees season 9, show 18 (in-depth)

Broadcasted on November 14, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание донесуваме: – Крушевчанка е осудена зашто при државно вработување еднаш се изјаснила за Влаинка, а потоа за Македонка (ја пријавил конкурент на конкурсот) – каде завршува правото, а каде почнуваат човековите права; – Стоката пцовисуваше, на рацете ни излегуваа плуски, а […]

Read More

360 degrees season 9, show 17

Broadcasted on November 11, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Во фокусот во разговорот со министерот за правда Никола Тупанчевски е изборот на Ислам Абази за шеф на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција и лавината реакции потоа. Со министерот дебатираме колку држи тезата дека треба да му се даде шанса на […]

Read More

360 degrees season 9, show 16 (in-depth)

Broadcasted on November 07, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во емисијата донесуваме: -Единаесет илјади работници секој месец земаат плата под законски гарантираниот минималец – зошто Владата, од една страна, се фали со зголемување на минималната плата, а од друга, ги толерира работодавачите што го кршат законот; -„Македонија во мало“ – присуствуваме на состанок […]

Read More