360 degrees season 9, show 50

Broadcasted on March 17, 2023 (Friday) on Alsat TV at 22.20.

Во „360 степени“ гостува косовскиот премиер Албин Курти. Разговорот со Курти го води новинарот на „360 степени“, Хекуран Акифи, и е снимен денеска во Приштина, во пресрет на утрешната негова средба во Охрид со српскиот претседател Александар Вучиќ во присуство на високиот претставник на ЕУ, Жозеф Борел. Во фокусот на интервјуто се прашањата за очекувањата од средбата и најчувствителните елементи од дијалогот Белград–Приштина. Може ли Охрид повторно да биде место на историски договор? Курти го прашуваме и за неговиот однос со партиите на Албанците во Северна Македонија, како и за косовското искуство со „Бехтел и Енка“.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×