360 degrees season 9, show 44

Broadcasted on February 24, 2023 (Friday) on Alsat TV at 22.20.

Алијанса за Албанците влегува во Владата, Алтернатива излезе, во ДУИ во тек се внатрешни превирања. Каде во сево ова е Движењето БЕСА? На оваа тема разговараме со заменик-претседателот на оваа партија, Арјанит Хоџа. Зошто Беса не е повидлива и поактивна во овие околности, дали се чувствуваат политички изолирнии на тема – интеграција на земјава во ЕУ, дали ВМРО-ДПМНЕ (со ваков став за уставните измени) може да биде прифатлив партнер за Беса, дали со жестоката критика против ДУИ и Артан Груби, ВМРО-ДПМНЕ и го крева рејтингот на партијата на Али Ахмети (и работи контра интересите на Беса) – се дел од прашањата за кои дебатираме со Хоџа. Го прашуваме и дали по излегувањето на Алтернатива од Владата, можна е соработка на Беса со оваа партија со чии членови некогаш беа дел од иста структура, како и дали Беса би размислила да влезе во предизборна коалиција во која би биле СДСМ, ДУИ и Алијанса за Албанците.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×