360 degrees season 9, show 15

Broadcasted on November 04, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00.

Дали и кога ќе се намалат цените на основните прехранбени продукти? И што во пракса ќе значи новоусвоениот Закон за заштита на потрошувачите, кој воведува казни за нечесни и измамнички трговски практики? За ова дебатираме со министерот за економија Крешник Бектеши, бизнисменот и потпретседател на Сојузот на стопански комори, Горан Ѓорѓиевски, и бизнисменот и член на УО на Здружението на трговијата при Стопанската комора на Северна Македонија, Румен Смилевски. Владата пред неколку дена соопшти дека ќе обезбеди поевтина струја за компаниите што произведуваат масло за јадење, леб и пекарски производи, брашно, млеко и млечни производи, како и за компаниите од месната и живинарската индустрија. Очекувањата и најавите се дека тоа што овие фирми ќе плаќаат 80 евра за мегават-час електрична енергија треба да ги поевтини основните прехранбени продукти за околу десет отсто. Реално ли е тоа и во каков рок?

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×