360 degrees season 9, show 07 (in-depth)

Broadcasted on October 03, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00.

Во ова издание објавуваме:

– На тема стабилност на мнозинството, Павле Трајанов, чиј Демократски сојуз е дел од власта, сугерира широка коалиција со учество и на ВМРО-ДПМНЕ; „Огнените“ од ДУИ нема да гласаат „сè што доаѓа од извршната власт на Артан Груби“;

– Европската политичка заедница, идеја на Емануел Макрон, в четврток во Прага ќе го има првиот самит – дали се промовира европска втора лига: францускиот амбасадор Бомгартнер и шефот на дипломатијата Османи негираат;

– Колку е реалистична целта што ја постави Владата – Северна Македонија да стане членка на ЕУ во 2030 г.: интервју со Владимир Дробњак, главниот хрватски преговарач со Унијата;

– И додека сите се жалат на повисоките цени, проверките што ги направивме нè донесоа до зачудувачки податок – во време на најголемата економска криза во земјава се увезени рекорден број нови автомобили во последната деценија, како;

– „Саботажа“.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×