360 degrees season 8, show 72

Broadcasted on June 03, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00.

До Советот за општи работи на Европската Унија, форум на кој би се носела одлука за прифаќање на Преговарачката рамка и би се закажала првата меѓувладина конференција на Северна Македонија со ЕУ, има помалку од три недели. Состанокот е закажан за 21 јуни – датум кој претставува рок до кога очигледните дипломатски активности – што јавни што зад сцената, треба да дадат резултат за да има позитивна одлука за земјава. Се споменува француски предлог, се најавува посета на германскиот канцелар Олаф Шолц на Скопје и на Софија во следните недели, политичките директори на француското и на германското МНР се во постојана комуникација со владите во двете земји, но резултат засега нема. Може ли да го има во деновите што се пред нас – разговараме со универзитетските професори Владо Бучковски (поранешен премиер и специјален пратеник на Владата за Бугарија) и Ненад Марковиќ (член на Советот за национална безбедност).

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×