360 degrees season 8, show 64

Broadcasted on May 06, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00.

Интервју со потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски.

ВМРО-ДПМНЕ ѝ одбројува на власта до 10 мај, вторник, да се согласи на лидерска средба на која ќе биде договорен датум за предвремени избори, а ако тоа не се случи – почнува, како што беше соопштено, активна блокада на Собранието. Од опозициската партија сметаат дека владејачките СДСМ и ДУИ сакаат да ја понижат ВМРО-ДПМНЕ со неприфаќање на подадената рака за дијалог, игнорирајќи ја реалноста дека станува збор за партија со најмногу пратеници во парламентот и најголем број градоначалници по последните локални избори. Од ВМРО-ДПМНЕ велат и дека ова е само прв чекор во обидот да издејствуваат предвремени избори. Одговорот на премиерот е дека секогаш има простор за дебата и унапредување на законските решение, но дека уцени од типот – или за тоа ќе се разговара или не се прифаќа и закани – имате уште толку дена – тој не прифаќа. Најавата на ВМРО-ДПМНЕ за активна блокада ја нарекува неодговорна и вели дека таа нема да им наштети ниту на Собранието ниту на Владата, туку на граѓаните. За аргументите и плановите на ВМРО-ДПМНЕ во „360 степени“ разговараме со потпретседателот на партијата и пратеник, Александар Николоски.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×