360 degrees season 10, show 54 – Предизборно со претседателските кандидати Јакимовски и Ванковска

Broadcasted on April 15, 2024 (Monday) on MRT1 at 20.15.

Во новото издание на емисијата „360 степени“ на МРТ 1 ја продолжуваме серија предизборни интервјуа со кандидатите за претседател на државата што ја отворивме претходниот понеделник со Бујар Османи и Арбен Таравари. Сега за гости, во одделни разговори, ги имаме Стевчо Јакимовски, кандидат на коалицијата „Храбро за Македонија“, и Билјана Ванковска, кандидатка поддржана од партијата Левица. И двајцата ги прашуваме – како им оди со „измеќарството“ во кампањата откако лидерот ВМРО-ДПМНЕ ги обвини дека нивната улога во првиот круг од претседателските избори ќе биде да го намалат потенцијалот на Гордана Силјановска-Давкова. Со Јакимовски подетално дебатираме за неговиот став дека не е децидно „против“ внесување на Бугарите во Уставот, но е децидно „за“ целосно затворање на прашањето со Бугарија. Со Ванковска, пак, за нејзината идеја за политичка нација, комплетно нов Устав и нов пристап во надворешната политика.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×