360 degrees season 10, show 53 Од Србите добивте лажен томос- интервју со десната рака на Вартоломеј

Broadcasted on April 11, 2024 (Thursday) on MRT1 at 20.15.

Во ова издание донесуваме:

– Десната рака на вселенскиот патријарх Вартоломеј и одговорен за нашето црковно досие, митрополитот Кирил, во прво интервју за македонски медиум: „И тука Русите, растревожени да не ја изгубат и оваа земја – затоа што, за жал, тоа е целта, наметнувањето на Русија на оваа земја – ги натераа Србите, брзо-брзо, брзо-брзо, да го дадат тој псевдотомос“;

– Министерството за здравство го поништи тендерот за 22 амбулантни возила по серијата стории на „360 степени“ за спорните елементи во јавната набавка;

– Анализа: што може да заклучиме од пораките и слоганите на претседателските кандидати – ги прашаваме универзитетската професорка Јасна Бачовска-Недиќ и експертот за односи со јавност Гоце Пачемски;

– ВМРО-ДПМНЕ предизборно ветува укинување на балансерот – каков е ставот на другите партии;

– Како и зошто притисокот на граѓанско-верски организации против родова еднаквост се покажа пресилен за некои локални самоуправи;

– „Саботажа“.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×