24 Отворено – Ќе има ли правда на штедачите на Еуростандард банка?
На ден пред одлуката на Уставниот суд за оценка на уставноста на дел од законот за банки, штедачите на Еуростандард банка и јавноста во очекување – дали ќе има непристрасно оценување на судиите. Се бара фондот за осигурување на депозити да нема предност при наплатата од стечајната маса, туку тоа да бидат штедачите и другите правни лица во банката, но и да се елиминира границата од 30 000 евра. Само така велат, ќе биде задоволена правдата. „Нема правда, нема мир“ последните месеци стана мото на една група штедачи на пропаднатата банка

Гости во 24 Отворено беа се Љупчо Кузмановски, Билјана Ивановска од ДКСК и Слаѓана Тасева Транспаренси Интернешнал-Македонија.

24 Отворено