24 Отворено – Владата еквилибрира меѓу барањата на работниците и на газдите
Нов закон за работни односи, недела неработен ден, државната помош за работниците, а не за компаниите, покачување на минималната плата – низа од прашања се надвиснати над работникот денес во Македонија. Синдикатите разединети, но со горе долу слични барања. Владата еквилибрира меѓу барањата на работниците и оние на газдите.

На иста маса, во 24 отворено, со синдикатите, работодавачите, владата. Дарко Димовски ССМ, Ангел Димитров организација на работодавачи, Фатмир Битиќи вицепремиер за економски прашања, Марјан Ристески, Конфедерација на Синдикални Организации на Македонија.

24 Отворено