Category: 360 Stepeni

360 degrees season 9, show 21

Broadcasted on November 25, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. ВМРО-ДПМНЕ од последната седница на Централниот комитет во Прилеп излезе со две барања – организирање предвремени парламентарни избори најдоцна до пролетта 2023 година и усвојување на партиските предлози во делот на економијата и стандардот на граѓаните. Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, го прашуваме како планираат […]

Read More

360 degrees season 9, show 20 (in-depth)

Broadcasted on November 21, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание: – Една година по несреќата на автобусот на „Беса транс“ во Бугарија во која загинаа 45-мина: Истрагата на бугарското обвинителство не е формално завршена, но вината ја лоцира кај возачот; адвокати на семејства на загинатите велат дека не смеат да се […]

Read More

360 degrees season 9, show 19

Broadcasted on November 18, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Изборот на Ислам Абази за шеф на обвинителството за гонење организиран криминал и корупција и реакциите што не запираат, се тема на ова издание на „360 степени“. Новиот бран реакции денеска дојде од неколку дипломатски претставништва кои на оваа тема придаваат големо значење. Новата […]

Read More

360 degrees season 9, show 18 (in-depth)

Broadcasted on November 14, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание донесуваме: – Крушевчанка е осудена зашто при државно вработување еднаш се изјаснила за Влаинка, а потоа за Македонка (ја пријавил конкурент на конкурсот) – каде завршува правото, а каде почнуваат човековите права; – Стоката пцовисуваше, на рацете ни излегуваа плуски, а […]

Read More

360 degrees season 9, show 17

Broadcasted on November 11, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Во фокусот во разговорот со министерот за правда Никола Тупанчевски е изборот на Ислам Абази за шеф на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција и лавината реакции потоа. Со министерот дебатираме колку држи тезата дека треба да му се даде шанса на […]

Read More

360 degrees season 9, show 16 (in-depth)

Broadcasted on November 07, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во емисијата донесуваме: -Единаесет илјади работници секој месец земаат плата под законски гарантираниот минималец – зошто Владата, од една страна, се фали со зголемување на минималната плата, а од друга, ги толерира работодавачите што го кршат законот; -„Македонија во мало“ – присуствуваме на состанок […]

Read More

360 degrees season 9, show 15

Broadcasted on November 04, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Дали и кога ќе се намалат цените на основните прехранбени продукти? И што во пракса ќе значи новоусвоениот Закон за заштита на потрошувачите, кој воведува казни за нечесни и измамнички трговски практики? За ова дебатираме со министерот за економија Крешник Бектеши, бизнисменот и потпретседател на […]

Read More

360 degrees season 9, show 14 (in-depth)

Broadcasted on October 31, 2022 (Monday) on Alsat TV at 22.00. Во ова издание ќе гледате: -Окружниот суд во Благоевград пред неколку дена го укинал здружението што стои зад културниот клуб „Никола Вапцаров“ отворен вчера; -Кој е власт во најголемиот локален парламент во земјава – Советот на Град Скопје, по разидувањето на градоначалничката Арсовска со […]

Read More

360 degrees season 9, show 13

Broadcasted on October 28, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00. Во доминацијата на темите од енергетика, економија и финансии, две прашања од политика деновиве успеваат да се изборат за место во јавниот простор – промена на Уставот заради вметнување на Бугарите и замена на дефиницијата за јазик што го зборуваат најмалку дваесет отсто од […]

Read More