24 анализа – Чекори ли македонската економија на прав пат?

Викенд без ддв. Платежна картичка со 6000 денари, грантови за ресторани, игротеки, дискотеки. Дали новите владини мерки се по мерка на граѓаните и фирмите? Една милијарда евра за справување со последиците. Дали оваа сума е доволна да се купи економска извесност во услови на здравствена неизвесност? Сега се троши, утре треба да се вратат долговите. Чекори ли македонската економија на прав пат? Нов пакет мерки за помош и поддршка. Опозицијата и од македонски и од албанскиот блок во напад. Кои се аргументите на критиката?

Дебатираат Димитар Ковачевски заменик министер за финансии, Гордана Димитриевска Кочовска од ВМРО-ДПМНЕ и Ариф Муса од Алијанса за Албанците.

24 Анализа на 24 Телевизија

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×