24 анализа – Што содржи документот кој го доби специјалниот преговарач во Софија?
Акциски план или анекс на договор? Што содржи документот кој го доби специјалниот преговарач во Софија? Дали замрзнатата шума меѓу Македонија и Бугарија почнува да се топи или бугарското предизборие ќе продолжи да ја проблематизира рамката на преговорите? Да, за железни и патишта, но каде е јазикот, нацијата, историјата – спорните прашања на кои Софија го губеше предзнакот европска.

Во 24 анализа со поранешниот амбасадор во САД Васко Наумовски и советникот за надворешна политика на премиерот, Едмонд Адеми.

24 Отворено