24 анализа – Македонско-бугарските односи повторно во слепа улица

Македонско-бугарските односи повторно во слепа улица. Софија се заканува да ја затвори рампата за европскиот пат на својот сосед. ЧиЈ е Гоце Делчев, македонец или бугарин, може ли да биде заеднички херој? Дали писмата на илинденците се потез со кој бугарија сака да ја матира македонија, што вели науката?
Дебата со Виктор Канзуров еден од декларираните бугари од Северна Македонија, аналитичарот Благојче Атанасовски кој упати отворено писмо до бугарската влада и новинарот Тодор Пендаров кој се спротиставува на договорот со Бугарија.

24 Анализа на 24 Телевизија