VO CENTAR Zosto Bugarite imaat kompleks od Tito!?
Во Центар со Васко Ефтов: Зошто Бугарите имаат комплекс од Тито!?

Бугарија беше окупатор во втората светска војна. Ова во емисијата Во Центар која се емитува вечерва на youtube каналот Vasko Eftov го имаше изјавено поранешниот шеф на кабинетот на бугарскиот комунистички лидер, Тодор Живков.

Бугарија не може да се соочи со вистината, велеше тој, дека бугарската војска беше окупатор во текот на втората светска војна. Затоа Јосип Броз Тито не им дозволи на бугарските војници да поминат низ територијата на поранешна Југославија. Компромисот беше најден така што бугарските војници мораат да бидат во составот на третата украинска армија.

Тито беше голема историска личност и затоа Тодор Живков се плашеше од него. Имаше договор дека цела Пиринска Македонија треба да биде приклучена кон Република Македонија и во последен момент Бугарија се спаси од тоа, велеше тој.

Всушност Бугарија на Тодор Живков денес и стави вето на Македонија која тие ја сметаат за дете на Тито. Зошто Бугарија на Живков? Бидејќи Красимир Каракачанов стана агент на бугарските служби кога Живков беше на чело на Бугарија. Бојко Борисов беше телохранител на Живков. Главниот мегафон на оваа денешна Бугарија. Љубчо Нешков емигрираше во Бугарија на Живков која тогаш беше најкомунистичка држава во Европа заедно со Албанија. Тој нивни комплекс од Тито тие не можат да го сокријат.

ВО ЦЕНТАР со Васко Ефтов

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×