Тодор Пендаров и Тони Науновски во „Само вистина“



ИЗВОР: КАНАЛ 5

“Само што седнав таму, пиев кафе, пушев цигара и бам! Одеднаш, само ме потресе и ме фрли на улица”, се сеќава жената на страшниот инцидент.Хастлби рече дека се случило толку брзо, што не видела како камионот за ѓубре ја собира клупата.

“Можев да одам. Барем завршив во болница”, рече таа. “Сè уште имам болка во лактот каде што паднав. Беше многу длабока расекотина “.Хастлби вели дека возачот, вработен во градот, на крајот дошол кај неа.

„Ми рече:„ Дали си добро? му одговорив: „Да, мислам дека сум. Можам да одам“, се сеќава таа. „Ми даде кутија цигари и ми купи шолја кафе и замина.

Хастлби вели дека поднела полициски извештај следниот ден. Но, требало повеќе од еден месец да се види видеото снимено од камера за надзор.Официјалните лица од градот денеска побараа помош од јавноста во обидо да ја пронајдат жената.

На ова видео, наводно, се гледа како рачката на камион со отпад се обидува да подигне контејнер и ја закачува клупата додека жена седи на неа.

Видеото наводно го покажува инцидентот што се случил во јули,па сепак Карен Сент Аубин, директор на Бирото за операции во градот, вели дека не била запознаена со случајот дури до крајот на минатиот месец.Сент Аубин вели дека операторот на камионот бил долгогодишен возач и дека се повлекол кратко време откако наводно се случил инцидентот. Таа рече дека тој не го пријавил инцидентот.

„Тоа е спротивно на нашата политика“, рече таа за време на денешната прес-конференција, „и сега го имаме овој инцидент каде што се обидуваме да реагираме и да дојдеме до вистинската личност“.

Хастлби изјави дека не знае дека градот се обидува да ја најде.

„Ќе го земам бројот што ќе ми го дадете и ќе им се јавам и ќе им кажам:„ Совршено сум добро, но сакам пари “, рече таа низ смеа.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×