Рентген техничар од Радиологија позитивен на корона вирус – Фокус


Рентген техничар на Институтот за радиологија(рентген институт) е позитивен на корона вирус. Според првичните информации, тој доаѓал три дена на работа иако бил болен, со температура и симптоми на Ковид-19.

Во моментот таму се прави епидемиолошка анкета, а резултати од тестовите се чекаат за уште тројца, потврија за НОВА во ДСЗИ, од каде велат дека таму е можен нов кластер на корона вирусот.

Не се знае со колку вработени, како и пациенти имал контакт вработениот техничар, колку од нив снимал, ниту дали носел лична заштитна опрема.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×