Мицкоски: Опозицијата да предложи непристрасен јавен обвинителИЗВОР: КАНАЛ 5

„Австрија нема да прифати деца од опожарениот логор Морија“, истакна Курц во австрискиот парламент.

Како што потсети, Австрија е на третото место во Европа според приемот на бегалци и направила повеќе од другите земји заедно.

Тој исто така посочи дека 17 од 27 земји на ЕУ не сакаат да учествуваат во приемот на бегалците од Морија, што го промовира Германија, а меѓу нив се и Шведска и Шпанија, земји каде социјалдемократите се на власт.

Тој рече дека во основа го поддржува европскиот пат во однос на миграцијата и бегалците, но е против политиката што ги „мами“ луѓето во Европа со лажни ветувања, а од кои профитираат само шверцерите.

Курц на тој начин реагираше на барањето на пратениците на НЕОС кои апелираа на хуманост и солидарност, на кое се придружија Социјалдемократската партија и Зелените.

Партијата за слобода на Австрија (ФПО) се спротивстави на приемот на деца од Морија, предупредувајќи на негативните ефекти од овој чин и повика на ефикасна заштита на надворешната граница на ЕУ.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×