Меркел во паника : Почнете еднаш да почитувате мерки, со овој тренд, ќе имаме над 19.000 случаи дневноИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Германската канцеларка Ангела Меркел истакна дека дневниот број на новозаразени со коронавирус би можел да достигне до 19.200 случаи, ако продолжи сегашниот тренд, но таа објасни како мора да се одржи работата на економијата, пренесе германски „Билд“.

Бројот на нови случаи на зараза расте во послендите недели во Германија. Според податоците од институтот Роберт Кох, во земјата денеска имало 1.192 нови случаи на коронавирус во однос на претходниот ден.

„ Ако продолжи сегашниот тренд, ќе имаме 19.200 случаи дневно“ тоа е слично како во другите земји“ рекла Меркел на видеоконференција со врвот на нејзината партија.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×