Курти со провокација кон БАЛКАНОТ : Хоти ја создаде „Четвртата Југославија“ во ВашингтонИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Курти додаде дека Хоти прави лоша работа и ја понижува меѓународната позиција на Приштина

Поранешниот премиер на привремените институции во Приштина и лидер на движењето Самоопределување, Албин Курти, го нарече договорот постигнат во Белата куќа меѓу Белград и Приштина „договор што создава„ Четврта Југославија “, пренесува Газета Експрес.

Курти смета дека оваа нова Југославија се создава преку областа на „мини Шенген“, што ќе овозможи економска хегемонија на Белград над Албанците во Косово и Метохија и Албанија, според Косово на Интернет

  • Косовските Албанци и Албанците, во таа „Четврта Југославија“, ќе бидат само потрошувачи на српска стока и се надеваат дека ќе добијат патарина од српски камиони. Затоа што нашите производители ќе останат незаштитени – рече Курти во обраќањето пред членовите на Главниот одбор за самоопределување.

Според него, сегашниот премиер на привремените институции на Приштина, Авдулах Хоти, ги потпиша најголемите отстапки што Приштина му ги направи на Белград во периодот по конфликтот.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×