Ги разочаравме луѓето од Шарената револуција и треба да преземеме одговорност – Фокус


Претседателот Стево Пендаровски вели дека не е задоволен од владеењето на правото.

-Бев носител на пратеничка листа во првата изборна единица и зборував цело време дека нема правда нема мир, и тоа беше главниот слоган на таа Шарена револуција. Но, ние ги разочаравме тие луѓе и треба да ја преземеме одговорноста – рече Пендаровски на ТВ 21.

Тој посочи дека на оваа тема разговарал и со министерот за правда Бојан Маричиќ и со вицепремиерот за антикорупција Љупчо Николовски, кој деновиве го промовираше планот за борба против корупцијата.

-Им велам дека во изминатите 30 години има супер инфлација од документи, но ни треба практична имплементација. Не сме на ова дереџе затоа што немаме добри закони, туку затоа што законот за некого важи, за некого воопшто не важи – рече Пендаровски.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×