Војници убиваат жени и деца, осудени на 10 години затворИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Четворица камерунски војници беа осудени на десет години затвор за убиство на две жени и две деца во 2015 година. Злосторствата биле снимени, а тоа видео вртоглаво се проширило во текот на 2018 година и покажува како биле застрелани жртвите.

Владата првично соопшти дека снимката е „лажна вест“, но подоцна уапси седум војници, пренесува Би-Би-Си.

Истрагата спроведена од новинари на Би-Би-Си во Африка покажува дека инцидентот се случил во село на крајниот север на Камерун, а биле идентификувани тројца војници кои го повлекле активирањето.

Како што покажува снимката, војниците ги обвинуваат жените за соработка со Боко Харам, терористичка организација со седиште во соседна Нигерија, која често ги префрла своите активности преку границата.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×