АРТУРО ВИДАЛ И ОФИЦИЈАЛНО ОД ДЕНЕСКА Е НОВ ЧЛЕН НА ИНТЕР СО КОЈ ПОТПИША ДВЕ ГОДИШЕН ДОГОВОРИЗВОР: АЛФА

Артуро Видал е нов член на Интер. Чилеанецот претпладнево успешно ги минал лекарските прегледи и ставил потпис на две годишна соработка со “нероазурите“, со можност таа да биде продолжена на уште една година. Видал претходно две сезони беше дел од екипата на Барслеона, од каде замина како слободен играч. Тој во редовите на неговиот клуб ќе заработува 6.000.000 евра годишно. Ова не е прв пат фдбалерот да соработува со тренерот Антонио Конте со кој имаше коректни односи за време на неговиот ангажман во Јувентус од 2011 до 2014 година.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×