Виктор Орбан: Санкции против Русија поради Навални се непотребни! Унгарија е против санкции за Путин!ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Унгарскиот премиер Виктор Орбан вели дека не гледа зошто би било потребно да се воведат нови санкции против Русија поради ситуацијата околу опозиционерот Алексеј Навални. Тој истакна дека антируските санкции се неразумна политика.

Од аспект на Унгарија, не гледам зошто би било потребно да се воведат санкции. Но, ако Европската унија сака да го иницира тоа, ние сме подготвени да размислиме, рече Орбан, пренесува Ројтерс.

Како што вели тој, санкциите против Русија се неразумна политика.

Во воениот план кон Русија, ние треба да бидеме многу силни, а во областа на трговијата, треба да соработуваме многу активно, рече унгарскиот премиер.

Откако германската влада објави, повикувајќи се на лабораторијата во Бундесверот, дека Навални е затруен со супстанца од групата воени отрови „Новичок“, во рамките на Унијата се погласни се оние кои се за нови санкции против Русија. Америка исто така се заканува со нови санкции.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×