Ветерани на УЧК протестираат во Приштина поради апсењето на ГукатиИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Ветерани од таканаречената УЧК започнаа протест во Приштина, откако ЕУЛЕКС го уапси претседателот на УЧК Хисни Гукати.

Според приштинскиот „Газета експрес“, ветераните сметаат дека одлуката за апсење на Гукати е неправедна.

Да ве потсетиме, специјалци на ЕУЛЕКС, маскирани и вооружени со автоматски пушки, упаднаа во канцелариите на организацијата што собира ветерани од т.н. Ослободителната војска на Косово и го уапси претседателот на тоа здружение.

Потоа Гукати беше изнесен од просториите на здружението во Приштина со лисици на рацете.

Се наведува дека не е позната причината за неговото апсење.

Исто така, медиумите објавија дека се очекува Гукати да биде префрлен во притворската единица во Хаг.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×