24 тренд анализа – Колку членството во Европската Унија и НАТО ќе го промени животниот стандард?

214
Published on 09/15/2020 by

Повисок персоналец или можно зголемување на давачките за пензиско. Реформите на маса, вклучени експерти на Светска банка. Има ли разлика на сегашните економски политики со потпис на СДСМ во однос на оние што ги водеше владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ? Колку членството во Европската Унија и НАТО може да го промени животниот стандард? Светска банка пресмета на Македонија и се потребни 30 години со стапки од 4,5% да се приближи на европскиот просек.
Гостин во емисијата е Марко Мантованели, директор на канцеларијата на Светска банка во Македонија

Add your comment