Category: Triling

Адвокати и судии на мафијата. Надежи и слабости на ветингот

Дали и зошто сваровски арбитрите ќе се спасат? Судиите Коцо, Ристова, адвокатот Малиновски и божиновски. Изборот е меѓу чесноста и стручноста. Во Трилинг и за езерото на треска како сведоштво на неспособност, расипништво. Очајна и бедна грижа за природната и туристичка атракција.

Read More

Трилинг – Кој го штити Oрце Kамчев?

Кој го штити Oрце Kамчев? Нема заштитени политичари и бизнисмени во СДСМ. Битката со криминалот во високите кругови го опструира ВМРО-ДПМНЕ и неговите инсталации во судството и Уставниот суд. Тв интервју со Љупчо Николовски шеф на изборниот штаб на соцјалдемократите. Во Трилинг и за растечкото наслиство врз децата и педофилијата. Тоа се болни луѓе, одговара […]

Read More

Трилинг – Црн петок за криминалците

Нова врвулица пред судовите – Сашо, Катица, Боки, Орце, Гордана. Дали завршува ерата на сваровски судиите? Кој и како ке ги отпушти? Можно ли прва да биде Лаличиќ? Адвокатот Асмир Алиспахиќ контра нејзината тенденциозност. Стручност, инегритет и етичност. Мирјана Лазарова – Трајковска против ветингот. Ден на Свети Климент Охридски во Северна Македонија и Бугарија. Кој […]

Read More

Трилинг – Кој го спаси спикерот Вељаноски?

Талат Џафери и за парламентарниот пуч. Ајде пратениците да ги затвориме во касарна? Спикерот против демагошките пресметки колку е скапо печатењето на амандманите за изборните единици или патните трошоци на парламентарците. Трилинг во потрага по среката – за граѓаните здравје, љубов, живот, лото, децата, кујната. За философите Ферид Муџиќ и Ристо Солунчев, среќата е дел […]

Read More

Трилинг – Прегазен на пешачки – бруталност од неправда

Неправда ги загрозува луѓето, еродира општеството. Може да дојде до распад на институциите. Преокупирани со долгите процеси против таканаречена политичка, бизнис и криминогена елита, заборавивме човечките судбини. Низ палатите на неправдата се одвиваат човечки драми. Постојат процеси кои трат по 10, па и до 20 години. За миг ќе ве ослободам од стегите на Јанева, […]

Read More

Трилинг – Хрватско претседавање, француско премислување, македонско исчекување

Хрватско претседавање, француско премислување, македонско исчекување. Дали во наредните шест месеци може да се очекува преку Брисел и Загреб да се усвои и новата методолгија за проширување, се перманентен мониторинг не само врз кандидатите, туку и за членките на Унијата? Интервју со новата хрватска амбасадорка Нивес Тигањ. На стартот од новата година се покажуваат сите […]

Read More

Трилинг – Герберих: СЈО разочара, да не се одоговлекуваат судските предмети

Германија и Хрватска го чистат патот до државава? Дали ЕУ ќе ја затвори македонската берза на трудот за креативни кадри? Во последната декада за десет пати е зголемен бројот на лекари кои заминале во Германија. Кои кадри ќе недостигаат во наредните пет години? Ќе увезуваме ли работници? Одговори во Трилинг со Горазд Чомовски

Read More