360 degrees season 9, show 54

Broadcasted on March 31, 2023 (Friday) on Alsat TV at 22.15.

Беше министерка за внатрешни работи од 2006 до 2015 година, најдолго во историјата на независна Македонија, како блиска соработничка на тогашниот премиер Никола Греувски. Двајцата беа правосилно осудени на казна затвор во ист предмет – за набавката на мерцедесот – познат под името „Тенк“. Но, Груевски побегна, а таа реши до крај да биде достапна за органите на прогонот и институциите. Гордана Јанкулоска на 28 март, пред три дена, направи две и пол години од издржувањето на четиригодишната затворска казна за „Тенк“ во „Идризово“. Неодамна судот во Стразбур ги урна надежите на Јанкулоска и уште седуммина апликанти за брзо ослободување, а во меѓувреме, Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе мислење со кое констатираше дека таа е дискриминирана со неможноста да ги користи законските погодности што им се достапни на затворениците од машки пол. На овие теми во „360 степени“ разговараме со Влатко Илиевски, адвокат и сопруг на Гордана Јанкулоска.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×