360 degrees season 9, show 48

Broadcasted on March 10, 2023 (Friday) on Alsat TV at 22.20.

Во 360° гостува Гаврил Бубевски, шеф на Основното јавно обвинителство (ОЈО) Скопје – најголемото во земјава и според бројот на обвинители и според обемот на работа. Бубевски стана познат во јавноста како обвинител во Специјалното јавно обвинителство, каде ги водеше и застапуваше предметите „Труст“, „Насилство во Центар“, „Титаник 2“, „Моќник“, „Монструм“. Од јануари лани е избран за шеф на ОЈО Скопје кое, пак, во последниот период е во фокусот на јавниот интерес поради серија актуелни случаи што ги истражува или застапува на суд. Еден од нив е двојното убиство во „Шиша бар“ во Старата скопска чаршија – тема со која го почнуваме интервјуто со Бубевски. Разговараме и за случаите со сопственикот на „Доказ“, Марјан Стаменковски – дали ОЈО Скопје ќе стигне до нарачателите и поттикнувачите на објавите. Зошто сè уште не е завршена истрагата за случајот со купопродажбата на земјиште за потребите на ЕВН Електрани во Делчевско, исто така, е тема. Со шефот на ОЈО Скопје разговараме и за ниското ниво на доверба во правосудството и за идеите за ветинг.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×