360 degrees season 9, show 36

Емисијата е емитувана на 27 јануари 2023 г. на ТВ Алсат.

Во интервјуто со премиерот и претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски, се фокусираме на два корпуса прашања – едниот поврзан со политичката динамика дома и вториот поврзан со тензиите во односите со Бугарија. Колку е блиску или далеку влегување на Алијанса за Албанците во Владата? Дали останува или заминува Алтернатива при евентуален влез на Алијанса? Колку е стабилен и обединет СДСМ по јавните наводи дека „Заев подмолно се обидува да го урне Ковачевски“ и дека договарал со Мицкоски избори напролет и заедничка влада по нив? Што е планот за уставните измени за внесување на Бугарите, Црногорците и Хрватите ако се знае дека без процесот да заврши до ноември-декември, пристапните преговори со ЕУ ќе запрат? Дали на 4 февруари ќе им биде забранет влез на еден европратеник и неколку други бугарски државјани како што претседателот Стево Пендаровски ѝ препорача на Владата?

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×