360 degrees season 9, show 31

Broadcasted on January 09, 2023 (Monday) on Alsat TV at 22.00.

Во „360 степени“ гостува вицепремиерот за европски прашања и секретар за меѓународна соработка на СДСМ, Бојан Маричиќ. Неизбежна тема се медиумските наводи дека „Заев подмолно се обидува да го урне Ковачевски“ и дека пред дел од сопартијците презентирал план за заедничка влада на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, без ДУИ, по избори напролет. Со Маричиќ разговараме и за најавите дека годинава ќе почне да функционира нов систем за влез во 30 европски земји, кој се однесува и на граѓаните на Северна Македонија. Системот наречен ЕТИАС предвидува претходно одобрување на влез во некоја од 30 држави, главно членки на ЕУ, преку пополнување онлајн-апликација и плаќање седум евра. Дали ЕТИАС значи враќање на шенген-визите за македонските граѓани? Можно ли е жителите на државите што преговараат за членство во ЕУ да бидат изземени од пополнување апликација и плаќање седум евра?

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×