360 degrees season 9, show 25

Broadcasted on December 09, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00.

Нема поспоменуван функционер на јавната сцена во овој период од градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска. Во актулениот миг причината за тоа се протестите на приватните превозници во главниот град, а подолг период причина е раскинувањето на политичката коалиција со ВМРО-ДПМНЕ и тензичните односи на релација Данела Арсовска – Христијан Мицкоски. Таа нему шпицен градоначалник, тие нејзе – Тачела коалиција. А двострано – обвинувања за корупција. Сево ова е дел од интервјуто со градоначалничката на Скопје. Со Арсовска разговараме и за тендерот за изградба на прочистителна станица во Скопје од каде почна ескалацијата во односите со ВМРО-ДПМНЕ, за набавката на мазут за потребите на ЈСП и зошто во новиот договор со „Пуцко Петрол“ нема рабат (попуст) за градското претпријатие, за ветувањето за бесплатен јавен транспорт и набавка на 250 еколошки автобуси, за судбината на БРТ (бас рапид транзит) – проект инициран од претходниот градоначалник Шилегов, за барањето што според Законот за слободен пристап им го пратила на градоначалниците на скопските општини…

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×