360 degrees season 8, show 63

Broadcasted on April 29, 2022 (Friday) on Alsat TV at 22.00.

Интервју со вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ.

Топката веќе не е нашата половина, таа е во Софија. Тие треба да кажат дали ќе преземат стратешко лидерство во овие тешки времиња за континентот или целиот регион и иднината на граѓаните ќе ги стават во заложништво. Ова е порака од шефот на дипломатијата Бујар Османи, кој деновиве во неколку јавни настапи предупредува дека ако до јуни нема пробив во преговорите меѓу Бугарија и Северна Македонија, во иднина ќе има се помалку сила, енергија и храброст кај кој било политичар храбро да се занимава со оваа тема. Дали ова е унисон владин став – го прашуваме вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ. Зборуваме и за размената на пораки на релација опозицијата-власт на тема предвремени избори. Има ли околности под кои СДСМ би оделе на избори пред редовниот термин – пролетта 2024 година? Какви се односите на социјалдемократите со ДУИ и со новиот партнер во Владата – Алтернатива?

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×