360 degrees season 10, show 56 – На прагот на молкот – интервјуа со Пендаровски и Силјановска

Broadcasted on April 22, 2024 (Monday) on MRT1 at 20.15.

Циклусот предизборни интервјуа со сите седуммина кандидати за шеф на државата го заокружуваме во новото издание на емисијата „360 степени“ на МРТ 1 во кое гостуваат Стево Пендаровски и Гордана Силјановска-Давкова. И двајцата ги прашуваме за впечатоците од синоќешното телевизиско соочување и колку ваквите дебати влијаат врз одлуката на гласачите. Со Пендаровски разговараме зошто е главно сам на митинзите, а со Силјановска – зошто на собирите зборува и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Области во кои претседателот на државата има уставни и законски надлежности, како и заложби од изборните програми на кандидатите, се исто така, теми за разговор. Неизбежни се и уставните измени, односите со Бугарија и судбината на преговорите за членство на земјава во Европската Унија.

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×