360 degrees season 10, show 16 Дали Блинкен и Лавров месецов доаѓаат во Скопје – интервју со Османи

Broadcasted on November 13, 2023 (Monday) on MRT1 at 20.15.

Ова издание на емисијата „360 степени“, во кое гостува шефот на дипломатијата и потпретседател на ДУИ, Бујар Османи, го реализираме од спортскиот центар „Борис Трајковски“ во Скопје, каде се во тек активности за адаптација на просторот, во кој на крајот на месецов треба да се одржи Министерски совет на ОБСЕ – Организацијата за безбедност и соработка во Европа, најголем меѓународен собир досега во земјава. Се најавува присуство на околу илјада учесници од 76 делегации. Османи го прашуваме дали во Скопје ќе дојдат американскиот државен секретар Ентони Блинкен и рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. Тема се и контроверзиите околу јавните набавки поврзани со настанот на ОБСЕ. Со Османи разговараме и за критиките на адреса на Владата во извештајот на Европската комисија, „враќање(то) на Груевски“, (не)интересот предизборно да се поткопа позицијата на ВМРО-ДПМНЕ, албанската опозиција, ставот на ДУИ за тоа дали изборите в година треба да се одржат заедно или одделно, како на нив ќе настапи ДУИ…

Емисија 360 Степени

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×