24 Отворено – Целосен распад или катарза – што се случува во ВМРО-ДПМНЕ?

Вовед кон целосен распад или катарза – што се случува во ВМРО-ДПМНЕ? Мијалков ги разобличува политиките на Мицкоски како пандан на лажниот патриотизам. Дали зад Панорама два се крие обид за амнестија на Никола Груевски. Поделбата на антички и проевропски – која од двете струи ќе го поведе ВМРО-ДПМНЕ напред. Пратеничката Даниела Рангелова напиша оставка на местото претседател на Унијата на жени.
Во студиото на 24 Отворено, заедно со разрешениот потпретседател, новинарот Зоран Димитровски и поранешниот пратеник, Михаил Пановски.