24 Отворено – Поделбата на парите – ги вознемири уметничките души

Дали македонските уметници ќе пеат по нотите на Алаѓозовски, како што свиреа по нотите на Канчевска Милевска… Бараат ли уметниците преку леб – погача? Како да ја урбанизираме сцената, а да нема плачки по министерските кабинети? Поделбата на парите – ги вознемири уметничките души… За ова ли се боревме…
Во 24 Отворено Бобан Милошевски од Авалон, Петрит Сарачини од Министерството за култура, композиторот Александар Ристовски Принц, Мирко Попов од PMG рекординг… Студиото е отворено за сите мали и големи ѕвезди на македонската естрада…