24 Отворено – Кој ќе ја приближи Македонија кон вредностите на западниот свет?

На пет дена до референдумот – во четвртата Изборна единица… Се кршат копјата меѓу поддржувачите на Договорот со Грција и оние што се против… Сите се колнат во Европа… ВМРО-ДПМНЕ на крстопат ќе гледа кон Брисел и Вашингтон или кон Москва… СДСМ пред тест… Дали успешноста на референдумот е мерило на власта во сите пори на општеството? Мудроста на возрасните или силата на младите – кој ќе ја приближи Македонија кон вредностите на западниот свет?
Во 24 Отворено од Кавадарци со првиот претседател на Собранието во независна Македонија, Стојан Андов, Митко Јанчев од ВМРО-ДПМНЕ, Аце Коцевски од СДСМ, бизнисменката Ирена Јакимовска…