24 Отворено – Деценискиот спор пред разрешница?

Димитров за Њујорк, Коsијас во Вашингтон – дали е можно Илинденска Македонија да биде официјализирана во САД… Поглед од соседството – што мислат во Атина и во Софија за најновиот предлог на Зоран Заев… Во Македонија, Илинденска добредојдена или отфрлена. Деценискиот спор пред разрешница…
Во 24 Отворено со поранешниот премиер Владо Бучковски, Марија Ристеска од центарот за истражување и креирање политики, аналитичарот Ибрахим Мехмети, професорот Ѓорѓи Тоновски.