24 Отворено – Дали владината коалиција е на стаклени нозе?

Утре во Собранието почнува амандманската расправа за предлог измените на Изборниот законик. ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ поднесоа илјадници амандмани за двата предлог-закони на помалите партии, за една изборна единици и за отворени листи. Дали владината коалиција е на стаклени нозе? Кој се уште силно ги држи нераскинливите врски на некогашните децениски коалициони партнери ВМРО и ДУИ? Опозицијата обвинува за тиранија на власта над помалите партии во Собранието. Поднесувачите на иницијативата за една изборна единица бараат да се повлечат амандманите. Ситно до техничка Влада и во предворје на изборите. што не очекува?

Во 24 Отворено дебатираат: Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, Дамјан Манчевски – СДСМ, Артан Груби – ДУИ и Маја Морачанин од ДОМ.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×