24 Отворено – Влегува ли Македонија во совршена бура?

Чиста препорака и ветер во грб за Македонија… Што содржи извештајот на Европската Комисија? Македонија го одработи своето иако има уште реформи кои треба да се спроведат… Пристапните преговори на дофат, со обврска постигнатиот прогрес да продолжи… Реформскиот моментум дома и надвор и облакот на нерешеното прашање за името… Влегува ли Македонија во совршена бура?
Одговори, анализи, толкувања во „Отворено“ со шефот на македонската дипломатија Никола Димитров, Костадин Богданов од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, новинарката Ана Петрушева и поранешниот функционер Имер Селмани…