24 анализа – Ќе докаже ли обвинителот терористичко загрозување на уставниот поредок?

30-мина лица обвинети за терористичко загрозување на уставниот поредок – меѓу нив го нема нарачетолот, а истрагата е прекината за 4-ца лица што се во бегство. Утринава дел од обвинетите кои доаѓаат од безбедносните структури се вратени во притвор, но не и пратениците – има ли политички договор? Адвокатите тврдат дека одлуката е незаконска, но и дека обвинителството нема докази за делото кое им се става на товар на обвинетите. Ќе докаже ли обвинителот терористичко загрозување на уставниот поредок, зошто само обвинетите од МВР се враќаат во Шутка, зошто е прекината истрагата за лицата во бегство, кој дал наредба да почне акцијата на крвопролевање, дали Агим Нухиу од „херој“ ќе стане обвинет?
Дебатираат Игор Кичеец, адвокат на Крсто Мукоски, Звонко Давидовиќ, адвокат на Душко Лазаров, поранешниот судија Валентин Зафиров и поранешниот началник во БЈБ Љубомир Ѓурчевски

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×