24 Отворено – Интервју со претседателот Стево Пендаровски
Од милениумските цели за еднаквост правда и развој до „Јавна соба“, партиски вработувања и распарчени перспективи – сите погледи кон претседателот, ќе стане ли вистинско засолниште за граѓаните кога политичките актери не можат да испорачаат резултати? Растечка перцепција за корупцијата, пописот како поле за политичко жонглирање, Бугарија кочничар за целите на Македонија. Дали Пендаровски ја напушта лажната политичка еквидистанца кон Заев и Мицкоски, Ахмети и Села, за да се сврти кон реалните проблеми на оние кои го бираа.

Интервју со претседателот Стево Пендаровски.

24 Отворено