„Џонсон и Џонсон“ очекува вртоглава заработка од продажба на вакцини против Ковид-19


Поради доцнење во испораките и нерамномерната побарувачка, приходот на „Џонсон и Џонсон“ од вакцината против корона вирусот минатата година изнесуваше 2,39 милијарди долари, што е повеќе од планираните 2,5 милијарди долари.

– Advertisements –

Вкупните приходи на компанијата се зголемија за 13,6 отсто минатата година, достигнувајќи 93,8 милијарди долари. Со исклучок на продажбата и купувањето на имот, приходот е зголемен за 12,8 отсто.

Нето добивката се зголеми за 42 отсто во 2021 година на 20,9 милијарди долари.

Уделот на вакцината во вкупниот приход се очекува да биде мал, бидејќи „Џонсон и Џонсон“ ја продава по цена што не гарантира огромна заработувачка.

Конкурентот „Фајзер“ процени дека вакцината му донесе 37 милијарди долари приход минатата година.

„Џонсон и Џонсон“ моментно работи на одвојување на Одделот за здравје на потрошувачите и планира да се фокусира на бизнис со медицински уреди и фармацевтски производи.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×